Menyförslag festmiddag

Vänligen välj ett gemensamt alternativ av nedanstående förslag för ert sällskap på minimum 20 pers, senast en vecka innan ankomst.

Pris 2-rätters 285 kr/ Pris 3-rätters 385 kr

Meny 1

Love Hjo-toast med kräftor och räkor i gemenskap med svart och röd rom, rökt Vätternsik, citron och dill

Wienerschnitzel med smörsauterade petit pois, citron, kapris och ansjovis samt stekt purjolökspotatis med skirat smör och nyslagen bearnaisesås à part

 Glasskupol med äkta vaniljparfait, sorbet och frukter samt chokladsås och isfackla

Meny 2

Rökt Metzgerkochskinka, piel de sapo-melon, sallad Napolitana, krämig pepparrotsost samt vitlökskrutonger

Halstrad Vätternrödingfilé med färsk sparris, sockerärtsbädd samt dill- och smörslungad nypotatis med köksmästarens kantarellsås

Choklad- och kokosterrin med crème Chantilly och drottningsås              

Meny 3

Gubbröra på rostat surdegsbröd

Havets Wallenbergare med lax, räkor och kräftor. Serveras med petit pois, cocktailtomater, färsk broccoli samt kryddgröna pommes duchesserosor och dillsmörsås

Moccapannacotta med apelsin, rostade nötter och grädde

Meny 4

Nykokt hummerbisque spetsad med cognac samt vitlöksbröd

Närproducerad ryggbiff med blomkålstimbal, tomatconcassé samt Bellevues potatisbakelse med Västerbottensost och choronsås

Portvinskokt päron med gammeldags vaniljgräddglass samt portvinsreduktion

Meny 5

Gratinerad getost på kavring med honung, rostade pinjenötter samt prosciuttoflarn

Varmrökt Vätternlax med rom- och kräftcrème, blancherad sparris samt smör- och dillslungad potatis

Gratinerad fruktsallad med vit choklad samt vaniljgräddglass

Meny 6

Kallrökt torskfilé med avokado, rom, koriander, chili samt rostade pinjenötter

 Mangoglaserad fläskrack med palsternackschips, kikärtscrème och parmesan samt hasselbackspotatis. Serveras tillsammans med äppeldemiglace, rostad vitlök, rosmarin och timjan.

Nygräddad äppelpaj med Bellevues crème Anglaise

Kaffe/te                                                                                                                                          27kr

Vinpaket (1 glas till förrätt, 1,5 glas till varmrätt samt 1 glas dessertvin)                                    fr 219 kr

Tillägg närproducerad oxfilé, per kuvert                                                                                         85 kr

All uppdukning sker med vita dukar och levande ljus. Önskas bordsdekorationer t ex blomsterarrangemang eller dylikt hjälper vi gärna till.